Ranma 1/2 - avagy az anime, amit 25xre sem unsz meg

Ezúttal az egyik kedvenc animémről fogok írni ;)
Amit tisztáznunk kell, hogy Ranma nem épp abba a csoportba tartozik, mint Dororo. Mind időben, mind részek szerint, és mind téma szerint.
Miért?
Hát, egyrészt -mint megtudtam-, az eredeti Dororo 1969-es, csak ugye én előbb a 2019-est néztem (nézem... mert holnap jön ki az új rész <3 ). És valljuk be, az eredeti Dororo... fura. És Dororo baromi idegesítő... de még Hyakkimaru is. (Igen, szét tudnám cikizni, de szeretem eléggé ahhoz, hogy ne tegyem :"D Csak fura egy olyan animét nézni, ami..  igazából már egy másik korhoz tartozik.) Oké, a 2019-esben is vannak olyan kérdéseim, hogy "ember, ha az egész karod nincs meg vállból, hogy tudod pl. megrázni a csuklód? Naugye." És hasonlók. Namindegy. A másik dolog, hogy elvileg a 2019-es Dororo-nak 24 része lesz (asszem, 26 az eredeti.) Ranma-nak 18...2? vagy 186. Plusz 13 ova (asszem, 13), és 2 film. (Ettől függetlenül befejezetlennek érzem, majd megtudjátok, miért.) A 3., hogy a Dororo... hát, ahogy monddtam, azok közé az animék közé tartozik, amiket letöltök, és hónapokkal később merek csak megnézni. Nem azért, mert olyan ijesztő -inkább sok benne az öldöklés-, hanem a lélektani része miatt. Na, igen, kerülöm azokat, amiknél van esély arra, hogy bőgni fogok... -.- Tipikus.
(Nem, ez Dororo-nál nem volt. Ranma-nál sem.) A lényeg: a Dororo mondanivalója, és a témája is komoly. Ennek Ranma gyökeres ellentéte. 

De nézzük meg kicsit közelebbről. ;)

A manga Takahashi Rumiko műve -mint ahogy az Inuyasha is, vagy a Kyoukai no Rinne. 

ranma-12-26.jpg

A sztori azzal kezdődik, hogy egy lány és egy panda valami fura dolog miatt verekednek, mint "eljegyzés" meg "jegyes", aztán miutáán a panda leüti a lányt egy útjelző táblával -oké, eddig elég erőszakosnak tűnik :"D -, elviszi Tendo Soun-hoz, akinek van 3 lánya. Oké, oké, ez most így furán hangzik.
De nem sokkal később megtudjuk, hogy a panda és a lány valójában apa és fia... igen, fia. Ugyanis mikor Ranma (főhősünk) és az apja, Saotome Genma Kínában edzettek, mindketten beleestek 1-1 elátkozott forrásba, és így mindketten átváltoznak azóta, ha hideg vizet öntenek rájuk.
Oké, oké, de akkor mit keresnek Japánban, a Tendo házban?
Nagyon egyszerű: Soun és Genma régebben együtt edzettek, és azóta is legjobb barátok. Mikor Ranma megszületett, eldöntötték, hogy összeházasítják Soun valamelyik lányával, és így, 16 évesen Ranma azon kapja magát, hogy egy tök idegen helyen van már megint, de az még oké lenne, ha nem kéne 3 lány közül is választania. (Bár ez gyorsan megtörténik, mert mindkét nővér Akanét -a legkisebb lányt- ajánlja, azzal, hogy "Ranma-kun félig lány, és Akane amúgy is utálja a fiúkat, szóval tökéletes pár lesznek!")
Na igen, az oké, de ha most őszinte akarok lenni -SPOILER-, az utolsó részben se jönnek össze. TÉNYLEG. :"D Van rá kb. 200 rész -ha mindent egybeveszünk-, és ez nem elég. (Persze Hyakkimarunek elég volt 1. 
Oké, oké, ez gonosz volt, meg félig nem is igaz :/ )

Nézzük a fontosabb szereplőket (csak képek szintjén):

ranma_akane-blush.jpg

Hát ki más lehetne az 1., mint Ranma és Akane? :"D
maxresdefault.jpg

hqdefault_1.jpg

27435688193_28415cfec2_b.jpg

nabiki.jpg

tumblr_p448drao2l1qknyvjo1_400.png

original.gif

ranma_photofu.jpg

ranmaova1-3.jpg

ranma-_-capture-4.jpg

Remélem, tetszett a bejegyzés. Érdemes különben megnézni, én imádom, mert nagyon vicces ^^

Találkozunk legközelebb ;)
És mielőtt elfelejtem:   https://www.facebook.com/noralel19/?ref=nf

Sziasztok ;)