Asztrológia és tévhitek

Amikor meghalljátok azt a szót, hogy "asztrológia", mire gondoltok először?
Még nekem is, aki már vagy 5 éves kora óta ezt hallja a családjában, az 1. szó, ami beugrik, az a "csillagjóslás". De az a helyzet, hogy sem a "csillag", sem a "jóslás" nem igaz az asztrológiára.

Meglepődtetek?
Hát, tény, nem tudjuk előre megmondani, milyen betegséged lesz, ki lesz a házastársad, mikor lesz gyereked, vagy mikor halsz meg. Ilyeneket ne is kérdezzetek asztrológustól, mert nem fogja tudni megmondani, HA nem kuruzsló, vagy HA az az élethelyzet, amiben vagy, nem egyértelmű.. de itt is csak a halálnál. 
Miért?
Azért, mert a horoszkóp nem mondja meg egyértelműen, hogy mondjuk a Kos-Szaturnusz mit jelent. Hadd illusztráljam a saját példámon.

en.bmp
A Szaturnusz a horoszkópban a feladatot jelöli. És perszeilyenkor mindenki megörül, hogy "végre, hát mégis valamilyen okkal jöttünk a Földre!"...  Oké, oké, de mért  érezzük ki*aszásnak?
Először is azért, mert a feladat fel lesz kérdezve. Az, hogy mikor, és mennyit, nem tudjuk. (Megjegyzem, nem is lenne értelme, mert akkor fel tudnál készülni rá... valamennyire.) Persze, a legvalószínűbb időpont -pontos horoszkóp esetében sem biztos, hogy ebben az időpontban lesz-, mikor 29 és fél éves leszel. Ugyanis ekkor ér vissza a Szaturnusz arra a pontra, ahol a születésed pillanatában állt. Ergo szinte tálalva van.
Mit jelent, hogy felkérdezik? És ki?
Az, hogy felkérdezik, nem jelent mást, mint hogy a Sors -hívhatod Istennek, vagy aminek akarod... akár hódnak is... nem, csak vicceltem. Szóval a Sors olyan élethelyzetet teremt, mikor ezt te élethelyzetben meg tudod élni.

Oké, oké, ez mind szép és jó, de még mindig nem értem, mért ki*aszás.
Hát, itt jön a képbe a 2. fontos dolog: mégpedig az, hogy a feladat az, amit a legszívesebben elkerülnél, a legfájóbb pontra tapint. Olyan dolgot kérnek tőled, amit nem "tanultál" meg. És ilyet azért a suliban sem kérnek.

Visszakanyarodva a horoszkópra, és arra, hogy miért nem tudunk halálpontos dolgokat mondani -a szimbólum más kérdés, ne keverjük-: mert a horoszkóp ELVEKET ad meg. Tehát esetemben a kos-szaturnusz még nem mondja meg, hogy: "foglalkozz gyógypedagógiával", hanem azt mondja, hogy másokon kell segítened.
Értük a különbséget.
Namost, hogy milyen életterületen kell ezt nekem megoldani; azt pl. megmutatja a hororszkóp. De abba már nem mennék bele, mert ahhoz a világon mindent el kell magyaráznom.

A másik dolog: a jóslás. Mért nem jó még jóslásra?
Hát, ahogy arra már utaltam, a horoszkóp nem fogalmaz "pontosan". Nem fogja megmondani, hogy "holnap, 9.20-kor rákos leszel attól a rohadt epres fagyitól", hanem jelzést ad. Ez lehet a születési horoszkópban, de akár direkció formájában is... bár rák az utóbbiban aligha. (Mert a direkció ÁTHALADÓ eseményt jelöl, ha fogalmazhatok így. Tehát ha a direkció betegséget hoz -amit megintcsak nem tudunk előre-, akkor azt nagy valószínűséggel túléled. És elvileg nem jön többet. Kivéve, persze, ha nem tanultál belőle idézőjelesen. Mert azért van helyzetismétlődés, hogy valami, amit a helyzetből nem tanultál meg, most megtanuld.)

A másik ok: a jövő nincs kőbe vésve. Akárhogy dönthetsz egy adott helyzetnél. Ha úgy alakul, hogy a betegséget választod -akár tudatosan, akár nem-, akkor nem az élethelyzet fog jönni.

Oké, oké, de mi van azzal, hogy valakinek tényleg megmondják, mikor fog meghalni?
Jó kérdés, köszönöm, hogy feltettem. (Önpacsi.) Azért, és CSAK AKKOR lehetséges ez, HA az illető betegségben sem tudja megélni az adott... akármit. Most az egyszerűség kedvéért nem akarlak jobban belekeverni titeket. Ha például -maradjunk a ráknál- nem él veled a családod, nem látogatnak, meghalt a házastársad, nincs munkád, és emellé még rákos is vagy... hát, akkor ez elég kampó. (Elnézést, most ez elég bunkón hangzott, pedig nem akart az lenni.) Miért mondom ezt?
Hát, mert a rák, mint betegség az Uránusz bolygó analógiái, megnyílvánulási formái közé tartozik. Közte van még a függetlenedés, a másság, és lényegében ezek kifejeződései. Namost, mi a rák? Sejtburjánzás. A SEJTJEID függetlenednek. Mert te nem teszed.
Az a jó a betegségekben, hogy ha tudod, miről van szó, mi a probléma, akkor ki tudod váltani általában. (De azért mindig vannak ilyen extrém esetek.) És a rákkal is az a helyzet, hogy ha függetlenedsz a környezetedtől, akkor a rák eltűnik, csupán azért, mert már nincs szükség rá. (Ha ezt most az orvosok hallanák, sírva fakadnának, de én is, mert érzem, hogy mennyi savat fogok kapni a "hitetlenektől"... oké, leállok a gonoszkodással. MAJD. :"D ) Láttátok a Gondolj rám c. filmet? Mert az épp erről szól.
De kanyarodjunk vissza a betegünkhöz.
Épp azért mondhatod, hogy... menthetetlen, mert nem tudja másban megélni, csak betegségben. És nem épp a leg...életben hagyóbb betegségben.
És igazából ez a legrosszabb az egészben: hogy próbálkoznál, mert látod, mi a baj, de van, ahol világosabb a Napnál, hogy nem tudsz mit tenni. Épp ezért nem szokás asztrológusok között családnak horoszkópot elemezni, mert érzelmileg bevonódsz, márpedig ezt nem lehet. A Sors sem fog bevonódni. 

 

Huh.
Hát, most így végigolvasva 2 dolgot érzek: az egyik, hogy "ez most egyszerre sok volt", a másik pedig, hogy összevissza volt. Remélem, azért nem kavartalak meg titeket vele nagyon.
Ami pedig a savazást és hasonlókat illeti, nagyon nincs kedvem felesleges vitákba belemenni, különösen akkor -és ezt csak az vegye magára, akinek kell-, ha az illetőnek fogalma nincs mondjuk a házrendszerekről. Mert ARRÓL pl. lehetne már vitatkozni. De ugye, mivel az emberek 80%-a nem tudja, mi VALÓJÁBAN az asztrológia, így hasonló kérdéseket tesznek fel, és hasonló dolgokon is vitatkoznak, mint amit a bejegyzés legelején leírtam.

Remélem, azért hasznos volt a bejegyzés. :)
Találkozunk legközelebb ;)