Soul Eater - ahogy én látom

Ma a Soul Eaterről lesz szó, amint azt láthatjátok.
Ha valaki megkérdezné az utcán-bár ilyen nem fog megtörténni-, hogy miért épp Soul Ester, hát... leginkább a szereplők miatt.
Igazából a sztorinak nincs felvezetése. In medias res csöppenünk az Akadémia életébe, ott is Makaval és Soullal találkozunk először, mikor végre, nagy nehezen összeszedik a 99. lelküket, és elindulnak egy boszorkány lelkéért. Csak ugye, elszúrják, így újra kell majd kezdeniük az egészet, amit valójában az anime végéig nem sikerül megtenniük a Démonisten felbukkanása miatt. 

A kedvenc szereplőm... hát, 1et nem tudok kiemelni. SOK van.
Ott van pl. Kid a párhuzamosság-mániájával (eskü, utána nézek, mi ennek a hivatalos neve... aztán ezt fogom otthon mondogatni, és ahogy egyik szaktársam fogalmazott "már azt hiszik, orvosnak készülök"...).
De ott van Excallibur, aki mindenkit halálra idegesít a legendájával, és az 5órás hangos felolvasással. De itt van még Soul és Black Star. A többiek nagyjából semlegesek.

Namost. Sok dolgot olvashattok az animéről. Én pl pár éve láttam, hogy megkritizálták a befejezést, miszerint igazából ninccs is befejezése. Rendes.
És az a helyzet, meg lehet érteni ezt a nézőpontot is, elvégre könyörgöm, senkinek nem sikerült összeszedni kb 1 db lelket az 1. 3 rész után. Sőt, már OTT el lett szúrva. Mind Kidnek, mert lerombolta a piramist, mind Soulnak és Maka-nak -tudjátok, mért-, és szerencsétlen Black Starnak is, aki... hú, de régen néztem :"D Már erre pl. nem emlékszem. (Most szerintem keverem a részeket, szóval hagyjuk.)
Nem nagyon szoktam magyar szinkronos animéket ajánlani, mert...valljuk be, mindig elszúrnak benne valamit, legtöbbször a neveket. És engem pl. ez nagyon zavar.
A Soul Eatert bátran tudom ajánlani magyar szinkronnal is (de lehet, csak azért monodm ezt, mert kiskorom óta ezzel hallgatom, japánnal meg fura így. Viszont tény, japán szinkronnal csomó dolog világossá válik, pl. hogy Maka mért mondja a halálszoba számát "halál-halál-gyilkolásnak". Ez a számokból jön. Pl. Japánban vannak olyan rendszámok, amik ezeket használják fel, pl. Sherlock = 4869 shi-ha-ro-ku... De ezt a Detective Conanből tudom :"D ).

Szóval.
Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti a shounent (akciójelenetek, általában a főhős fiú, de keressetek rá, ez csak a lényeg). A másik dolog, hogy a mangakának hihetetlen humorérzéke van ;)

Hát, találkozunk a legközelebbi bejegyzésben, sziasztok ;)